Leírás
A tápióka egyfajta alternatív keményítő, amelyet a manióka nevű növény gyökeréből, különleges eljárással vonnak ki. Helyettesíthetőek vele a hagyományos lisztek is, különösen az AIP étrendet követők számára.
Alkalmas sütésre, főzésre, szószokhoz, főzelékekhez. Mellékíz- és színmentes, könnyedén lehet vele csomómentes ételeket készíteni. Nagy előnye, hogy gyors hővesztés során sem csapódik ki a főtt ételből, így kitűnően viseli a hűtési folyamatokat is.
A belőle készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek, ezért kenyerek, péksütemények elkészítéséhez tökéletes. Ha maglisztekhez keverjük a tápióka keményítőt, igazi, szivacsos kenyérállagot kaphatunk végeredményként.
Antinutritív anyagokat nem tartalmaz.
Vélemények
Paraméterek
Nettó tömeg | 500 g |
100 g termék tápértéke
Energia: 380 kcal
Zsír: 0,1 g
Szénhidrát: 91 g // ebből keményítő 85 g
Fehérje: 0,1 g