Leírás
Szénhidrát-csökkentett lisztkeverék, amivel könnyedén készíthetsz egészséges, gluténmentes kenyérféléket vagy süteményeket.
Gluténmentes, vegán termék. Rostban gazdag.
ZSEMLE / KIFLI RECEPT
5 db jön ki ebből, 1 db 180 kca
- 200 g lisztkeverék + 5 g a gyúráshoz
- 4 g parajdi só
- 35 g frissen facsart citromlé
- 20 g extra szűz olíva olaj
- 4 db M-es tojás
- 75 g meleg víz
- ízlés szerint magok, fűszerek
Elkészítése:
-
A tojást, vizet, citromlevet, sót és olajat a robotgép dagasztó spirál szárával dolgozd el, majd add hozzá a lisztet és dolgozd tovább 1,5-2 percig. Kézzel is lehet, de úgy tömörebb, laposabb lesz a kész kenyér
-
Pihentesd a tésztát 10 percig; akkor jó, ha kissé ragacsos. Lisztezett felületen gyúrd át, és formázz belőle zsemléket vagy kifliket.
-
Kend le egy kevés olajjal a tetejét.
-
Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 40 perc alatt süsd készre.
Vélemények
Paraméterek
Nettó súly | 1 kg |
Összetevők | Tápióka keményítő, bambuszrostliszt, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt, térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav) |
Gluténmentes | igen |
Tejmentes | igen |
Tojásmentes | igen |
Vegán | igen |
100 g liszt tápértéke
Energia: 306 kcal
Fehérje: 8,4 g
Zsír: 2 g
Szénhidrát: 48,2 g
- ebből egyszerű szénhidrát: 1,4 g
Rost: 30,4 g